De liefdevolle ontregelaar

Hier opkomend talent voor alle kleinkunstenaars

performances voorstellingen feesten zaalverhuur bedrijfsuitjes etc…

.

AKF Amsterdams Kleinkunst Festival 6 Halve finalisten werken aan hun programma voor publiek, sta ze bij!

Kitty Goemaat en Maria Kraaijkamp

Details

Datum: 29/08/2020
Dagen: 1Dag
Status: open
Plaatsen: 15

Kitty Goemaat – Scheidsvechter

Haar ouders zijn gescheiden. Dat is heel gewoon. Het is bovenal heel inspirerend. Twee keer verjaardagscadeaus, twee keer op vakantie, twee keer een gezellig gezin. Onder een dak konden haar ouders niet leven, ze maakten echter wel een kind. Dat kind is Kitty. Kitty is nu 25 jaar. Kitty is een beetje vreemd, in de war en heus wel vrolijk maar vooral overtuigd van het feit dat zij het anders zal doen. Hoe het anders moet onderzoekt ze in haar programma ‘Scheidsvechter’.

Met scherpzinnige liedjes, absurde sketches en haar gevoel voor zaal en taal pakt zij je in en neemt ze je mee in haar hoofd.

Teksten en muziek: Kitty Goemaat

Regie: Susanne Zuurbier

Biografie Kitty

Kitty (1994) verhuisde op haar 14de met haar ouders vanuit de Randstad naar het Friese platteland. Daar maakte ze snel de middelbare school af en vertrok naar Leeuwarden om de MBO-opleiding Artiest Theater te volgen. Op het MBO kwam ze in aanraking met kleinkunst en was meteen verkocht. Nog tijdens de opleiding zocht ze een regisseur en maakte een voorstelling waarmee ze in 2014 het Leeuwarder Cabaret Festival won. Dat opende deuren. Sindsdien heeft Kitty veel ervaring opgedaan als cabaretière in allerlei buurthuizen en kleine theaters.

Maria Kraaijkamp – Alles onder controle

Maria Kraaijkamp ziet het van kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. In haar voorstelling ‘Alles onder controle’ deelt ze á la Hans Dorrestijn -maar dan vrouw en millennial – haar originele gedachten en observaties, gewapend met gitaar. En passant geeft ze nog een paar nuttige tips om het leven draaglijk te houden en vindt ze zelfs wat lichtpuntjes in de duisternis. Lachend de treurigheid verbijten: laat dat maar aan Maria over.

Biografie Maria

Maria (1983) stond op haar zesde voor het eerst op een podium als zingende boom en had altijd wel iets vertellen in de kring. Haar liefde voor zingen en verhalen vertellen is gebleven; op het podium en daarbuiten. Na haar studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam dreigde ze haar dagen op kantoor te gaan slijten, tot ze in februari 2019 voor het eerst een paar eigen liedjes zong in de Open Bac. Het werd in één klap duidelijk: Maria hoort niet in de kantoortuin thuis, maar in het theater.

Aanvang: 20.00 uur

Entree: €10

programma prijs winkelmand