De liefdevolle ontregelaar

Hier opkomend talent voor alle kleinkunstenaars

performances voorstellingen feesten zaalverhuur bedrijfsuitjes etc…

.

AKF Amsterdams Kleinkunst Festival 6 Halve finalisten werken aan hun programma voor publiek, sta ze bij!

Lotte Velvet en Luan Buleshkaj

Details

Datum: 28/08/2020
Dagen: 1Dag
Status: open
Plaatsen: 15

Lotte Velvet 

Lotte Velvet (1984) heeft genoeg over het weer gepraat: de Apocalyps nadert. Gewapend met elektrische gitaar en scherpe blik neemt ze je mee in haar kijk op onze maatschappij. Klimaatactivisten, politici en onderbuikstemmers komen aan het woord in een muzikale en talige mix van punk tot poëzie. Kritisch, maar met compassie, want we zijn allemaal wel eens op het verkeerde moment ergens binnengekomen.

Teksten: Lotte Velvet

Muziek:Lotte Velvet. De nummers ‘Het Weer’, ‘Stikstofvee’, ‘Wij Zijn’ en ‘VIP Bitch’ i.s.m. met Suzanne Mateysen

Coaching: Tessel Beek

Biografie

Lotte Velvet woont in Rotterdam en is naast kleinkunstenaar ook forensisch psycholoog. Ze schrijft gedichten en theaterteksten en speelde in verschillende bandjes viool, gitaar en toetsen. Haar helden zijn onder andere Patti Smith, Kate Tempest en Andy Warhol.

Ze maakte onderdeel uit van het cabaretcollectief CabaRot en studeerde in maart 2019 af bij Studio Selma Susanna in Amsterdam. Ze treedt op als sneldichter en schrijft actuele liedjes voor het programma Andermans Veren.

Luan Buleshkaj – Leeuwenkind

In zijn eerste theatervoorstelling ‘Leeuwenkind’ kaart Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit, vriendschap, verlatingsangst en de hip-hop- en straatcultuur spelen een belangrijke rol. Spoken word-voordrachten worden afgewisseld met toneelspel en muzikaal ondersteund.

 

Tekst en performance: Luan Buleshkaj

Viool en performance: Dwight Breinburg

Gitaar en performance: Yassine Belghanch

Coach: Soufiane Moussouli

Biografie

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en al een hele poos bezig met spoken word. De Albanese Amsterdammer maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform ‘Punchout Battles’. Sinds Luan zijn eerste stappen zetten in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. In 2018 stond Luan op Lowlands en in 2019 verzorgde hij de tekst en voice-over voor een reclame van Gemeente Amsterdam. Bovendien was hij gastdichter bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen en deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam. Luan staat vooral bekend om zijn woordspelingen en gevoel voor improvisatie.

Aanvang: 20.00 uur en 21:30

Entree: €10

programma prijs winkelmand